woensdag 5 maart 2014

De batsuit van Batfleck: geruchten en voorspellingen

Volgens de geruchten zouden we deze maand de batsuit te zien krijgen die Ben Affleck gaat dragen in "Superman vs. Batman". Zoals ik een paar blogs terug al heb besproken is Batfleck een omstreden keuze en de juiste outfit zou sommige meningen kunnen veranderen. We hebben nog niets gezien, maar via geruchten en via bekende batmanfan Kevin Smith die een foto kreeg te zien van regisseur Zach Snyder hebben we toch het een en ander opgevangen. Vrouwlief Jennifer Garner en BFF Matt Damon hebben Affleck ook al in het pak gezien en het enthousiasme van deze mensen maakt mij in ieder geval blij.

Wat voor fakes hebben we gezien:
De tekening links verscheen al snel op het internet en werd ook al snel als hoax ontmaskerd. De tekenaar Steve Scott is bekend en er zijn verbanden tussen hem en Christopher Nolan (die op dat moment nog producer was van de aankomende film), maar er zijn  aanwijzingen dat het niet echt is. Het pak lijkt erg op het pak uit The Dark Knight en The Dark Knight Rises, het masker lijkt uit het spel "Injustice: Gods Among US" te komen, dus meer een samenraapsel dan een ontwerp. Maar het meest doorzichtig zijn de notities die wel erg overdreven expliciet tegen de gevreesde tepels ingaat

Er is ook een foto verschenen van een persoon in een Batmankostuum. Het was echter niet een heel fantastisch stukje photoshop en onder andere de kontkin van Affleck was er wel erg kunstmatig in gezet. Wat voor mij de doorslaggevende factor was: ik kende de foto al in de originele versie, de Batman op de foto zit namelijk op het Batmanforum waar ik ook op zit en ik heb hetzelfde masker.



Dus, wat weten we nou?
Batman van Jim Lee: links "HUSH" en rechts "New 52"
Eigenlijk nog steeds niets zeker, maar er zijn een paar geruchten heel hardnekkig.
De verhalen dat we nu (eindelijk) een pak krijgen dat getrouw is aan de comics zijn wel erg consequent. Batfleck zal zich hoogstwaarschijnlijk in het zwart en grijs hijsen in plaats van volledig zwart, en een enkeling gelooft nog in een grijs en blauw comb . De naam Jim Lee is hierbij regelmatig voorbij gekomen en dat is niet heel vreemd als je kijkt hoeveel invloed deze fantastische tekenaar heeft bij DC en hoeveel prachtige dingen hij al heeft afgeleverd.

Naast Jim Lee wordt de graphic novel Noel genoemd als inspiratie voor de look. De stijl hiervan is wat realistischer en het masker is hoekig gestileerd. Met dit design zou ik zeker geen probleem hebben.

Ook is het bekend dat Snyder fan is van The Dark Knight Returns van Frank Miller en de heren zouden ook met elkaar gesproken hebben in verband met deze film. In dat verhaal komt Batman terug van pensioen om een paar bendes aan te pakken en Superman (nu een sloofje van de president van Amerika) moet met hem knokken, iets wat we ook in de film dus mogelijk zouden kunnen zien. Om dit gevecht wat eerlijker te maken heeft Batman daar een speciaal pak voor en er zijn ook geruchten dat er voor Superman vs Batman een tweede pak zou zijn ontwikkeld, een gepantserd pak.


Dus: zou het dan toch zoiets worden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten